Böcker – en värld av äventyr

Ryggskottet fixat och nu varvar jag mellan hängmattan och luftsäcken, jag vet fortfarande inte vad den heter egentligen. Och det spelar ingen större roll heller för jag ligger lika bekvämt i båda. Jag låg bekvämt nersjunken i luftsäcken häromdagen och läste senaste numret av “Allt om Historia” som kvinnan i mitt liv kom vandrande och stack en annons under näsan på mig. Vågar jag? sa hon och tittade frågande på mig. Ja, du älsklingen, svarade jag, om du vågar ge dig upp en luftballong eller inte det är nog bara du som kan avgöra. Hon muttrade något i stil med “dig har man ju ingen nytta av” och försvann igen. Jag återgick till min tidning för om jag ska vara ärlig så skrämmer tanken på min livskärlek på en luftballongstur livet ur mig. Jag förstår inte varför folk inte kan nöja sig med att omge sig med böcker. Det är äventyr så det räcker för mig i alla fall.

Ett vackert bibliotek