En hyllning till Hebriderna

Huset där Frank förlag har sitt kontor har förvaltning via restate och häromdagen kom fastighetsskötaren förbi. Fastighetsskötaren har varit här innan och jag vet att han har ett genuint bok- och naturintresse. Det visade sig att vi hade läst samma bok nämligen The Hebrides av den skotske BBC-producenten Paul Murton. Samme Murton var på plats på bokfestivalen i Mallaig som jag besökte och vi hamnade i samspråk vid frukosten. Han delade med sig av en massa tips om smultronställen på Hebriderna och annat smått och gott. Samma tips delade jag med mig av till fastighetsskötaren som blev eld och lågor. Det visade sig nämligen att vi båda har både inre och yttre Hebriderna på vår bucket list. Nu har vi i princip bestämt att vi ska gör en resa dit ihop, men först ska vi läsa Paul Murtons bok och utifrån det planera när vi ska åka och hur länge. Jag ska dessutom försöka få in fler böcker från skotska författare i mina hyllor.

Omslaget till The Hebrides av Paul Murton